Ikke spor surt – tværtimod

Hvad er surbund ?
Mange tror fejlagtigt, at surbundsjord er våd jord. Intet er mere forkert: Surbund er derimod et udtryk for jordens kemiske tilstand, og at den har et lavt kalkindhold (pH værdi 5,5 eller der-under). I den øvrige del af haven opnår vi væsentlig bedre dyrkningsresultater ved at tilføre kalk, men i et surbundsbed vil dette være direkte skadeligt.

Hvad er surbundsplanter?
Planter, som elsker den “surejord” og dermed stiller helt specielle krav til jordbundens sammensætning. Og da jordeni visse tilfælde er for tung (mangler luft) eller den kemiske struktur i jorden er “forkert”, er det ofte nødvendigt at indrette et bed specielt til surbundsplanterne.

Nyt surbundsbed helt på toppen….
Er din jord meget tung eller vandlidende, er løsningen et surbundsbed anlagt oven på jorden. Bedet kantes med klyner og fyldes med sphagnum. Enkelt, smukt og helt på toppen.

Klyner – naturlige byggeklodser
Klyner er mosens naturlige råstof – nænsomt opgravet, tørret, sorteret og skåret til, så de passer perfekt til bedkanten

Til pryd og gavn i surbundsbedet
Surbundsplanter har det allerbedst i svag skygge, så er fordampningen mindre og blomstringen varer længere. Derfor er det både smukt og hensigtmæssigt at plante store buske og mindre træer i surbundsbedet. Af velegnede træer kan nævnes Magnolia, Hjertetræ, Cornus kousa, skovfyr m. fl.

HUSK !
At vande godt i sur-bundsbedet – også efter en lang og hård vinter.